Domů / Novinky / Lahodné recepty s kokosovým olejem
Kategorie
Odběr novinek

Lahodné recepty s kokosovým olejem

 

Recept na vanilkový Kremeš

Ideální dortík k odpolední kávě, na oslavu nebo jenom tak pro radost. Díky použitým surovinám je Kremeš výživný a nemusíte se bát o svoji linii.

 

 

Suroviny:
Listové těsto 1 balení
Hraška Vanilka 100 g
Bio Kokosový olej panenský 200 g
Třtinový nebo Kokosový cukr 100 g
Voda, nebo mléko 700 ml
Sušené sójové mléko 70 ml
Rum (Tuzemák) 100 ml
Vanilkový lusk nebo aroma


Postup:
Listové těsto si vyválíme na dva stejně velké obdélníky, dáme na dva plechy do rozpálené trouby a pečeme na 240°C 15 minut.

Ve velkém hrnci smícháme Hrašku Vanilka, kokosový olej, cukr, sójové mléko a vanilkový lusk. Vše zalijeme vroucí vodou, nebo mlékem (pokud používáte mléko, není potřeba používat už to sušené sójové). Vroucí voda vám celý proces vaření urychlí a hlavně se vám Hraška Vanilka nebude připalovat.

Krém vařte 30 minut, za občasného míchání, tak aby měl lahodnou vanilkovou chuť. Nakonec vyndejte vanilkový lusk a podle potřeby přidejte vanilkové aroma. Krém vyšlehejte spolu s rumem tyčovým mixérem a ještě horký ho nalijte do vyššího plechu na jednu vrstvu listového těsta. Nechte chvíli ztuhnout a následně přiklopte druhou vrstvou listového těsta.

Kremeš nechte pár hodit odpočinout, aby krém pořádně zatuhl a dobře se vám krájel. Doporučujeme servírovat s ovocnou omáčkou a šálkem výborné kávy.

 

Tipy:
1.Pokud nefandíte cukru, použijte váš oblíbený sirup. Jenom pozor, použijte trošku méně vody (mléka), aby krém nebyl příliš řídký.

2.Nemusíte používat kupované těsto, ale klidně si jej připravte doma. Domácí těsto má lepší chuť a určitě vás potěší jeho příprava

 

 


Recept na rybízovou bublaninu

Recept na jednoduchou bublaninu s celozrnnou moukou, osvěžujícím červeným rybízem a bio kokosovým olejem. Do bublaniny můžete přidat jakékoliv sezónní ovoce a připravovat si ji po celý rok.

 

Suroviny:
Hrubá mouka – 200 g
Celozrnná mouka – 50 g
Hraška Vanilka – 50 g
Cukr Třtinový – 150 g
Kokos – 50 g
Bio Kokosový olej panenský –  150 g
Rybíz do těsta – 350 g
Rybíz na posypání – 200 g
Jablka nastrouhaná – 250 g
Horká voda – 300 g
Citronová šťáva – 50 g
Citronová kůra z 1. bio citronu
Soda na pečení – 4 g
Prášek do pečiva – 8 g
Vanilkové aroma – 20 g


Postup:
Všechny mouky, Hrašku vanilkovou, cukr a kokos si odvážíme a smícháme dohromady. Část (5 lžic) si poté odděláme zvlášť do misky a přidáme přesátý kypřící prášek a sodu. Rozpustíme si kokosový olej, který spolu s horkou vodou, citronovou šťávou a kůrou, vanilkovým aroma, rybízem a jablky přidáme do těsta. Vše promícháme a poté přidáme zbytek sypké části a ještě jednou vše důkladně promícháme.

Těsto nalijeme do důkladně vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Těsto pěkně po plechu rozetřeme, aby všude bylo stejné množství těsta. Nakonec celý výtvor posypeme rybízem. Naší úžasnou dobrotu dáme do předehřáté trouby na 150 – 180°C, při stejné teplotě pečeme 35 – 45 minut.

Je důležité troubu z počátku neotevírat, abychom ji nezchladili a tím neporušili vypařování a nabývání těsta. Otevřeme-li troubu na začátku pečení, těsto může klesnout a stane se z něj „brousek“. Naše bublanina je dobře propečená, když odstupuje od krajů formy, povrch je zabarven do zlatova a je suchý. Při lehkém zmáčknutí do povrchu zjistíme, že těsto je pevné a pružné. Těsto vydáváme z plechu, až po vychladnutí.

 

Přejeme Vám mnoho úspěchů a lásky při tvorbě dobrot pro své nejbližší, protože láska a krásné myšlenky, dodají jídlům nezaměnitelnou esenci, která nic nenahradí.

 

© Používáme e-shop oXyShop X5 od společnosti oXy Online s.r.o.